Akce

 

Slavili jsme, pařili, dobře jsme se bavili.... Celý týden se nesl ve veselé náladě. Kdo je to rodina? Kdo do ní patří? Jaké děti jsou na světě? Na všechny možné otázky, našli jsme si obrázky... Krásný Den dětí, milé naše školičkové děti přejeme vám!

Maminka nám dnes nepřišla přečíst pohádku před spinkáním, ale přišla už ráno. Měla pro nás připravené zajímavé úkoly k pohádce "O červené Karkulce". Přinesla nám prstové maňásky a pohádku jsme si společně zahráli. Bylo to krásné dopoledne a moc děkujeme.

Pohádku jsme si zdramatizovali, vyrobili jsme si vlka i Karkulku, zpívali a povídali i bábovky jsme si upekli :-) .

Barevný týden sranda je, ve školce se vesele maluje...Malujeme barvičky, spokojené dětičky, zvířátka i kytičky, všechny možné věcičky.... Zpívali jsme, tančili, divadlo si užili.... a teď týden končí nám, s úsměvem mu zamávám...

Ve čtvrtek 16. května jsme navštívili Roškotovo divadlo s představením To je andělení! 45 min skvělých světelných, zvukových afektu s jedním jediným slovem: AHOJ... Děti tleskaly, smály se, byly nadšené...

Maminka je moje kráska, maminka je klid a láska. Když se na mě usměje, hned na světě krásně je. Je to poklad, který mám, nejcennější, jaký znám.

V úterý 7. května dětem přišla do školky přečíst pohádku v rámci celoroční hry Z pohádky do pohádky aneb rok v Kouzelné zemi maminka paní Vyčítalová. Děkujeme za spolupráci.

Kouzelník Rok

03.05.2024

Jaro, léto, podzim, zima to jsou roční období, střídají se do kolečka, kdo je zná, ať napoví....Děti se učily základní znaky jednotlivých období. Zahrály si divadlo s jednotlivými měsíci v roce, k tomu si vyrobily čelenky. Děti si hrály, zpívaly... nudu vůbec neznaly...

V pondělí 29. dubna jsme si udělali výšlap do lesa ke studánce. Cestou děti plnily úkoly týkající se ekologie a svátku Země. Potkali jsme slepýše, házeli jsme šiškami...

Ježibaba na koštěti, kolem naší školky letí. Jemináčku, to je švanda :-) A švanda byla - zpívalo se, tančilo, na koštěti létalo, lepili jsme klobouky a kreslili pavouky.

V pátek 26. dubna nás navštívila maminka paní Doubravová a přišla nám přečíst pásmo krátkých pohádek v rámci celoroční hry Z pohádky do pohádky aneb rok v Pohádkové zemi. Děkujeme za spolupráci.

My dnes máme velký den, čarodějnic extra sněm. Provětráme košťata, pavouky a šváby, to my máme rády. Třicátého přilétáme, málo času na to máme. Patří nám jen jedna noc, ale stihnem toho moc.

V úterý 23. dubna navštívil naši školku v rámci celoroční hry Z pohádky do pohádky aneb rok v Pohádkové zemi tatínek pan Dušek a dětem přečetl pohádku O Šípkové Růžence. Děkujeme za spolupráci.